Historia

Autonpesua jo vuodesta 1992 – katsaus historiaan

Euro Car Wash Oy (ECW) sai alkunsa harjattoman pesun myötä, jota kehitettiin -90 luvun alussa Amerikassa PDQ pesukonevalmistajan toimesta. ECW aloitti PDQ:n valmistamien pesukoneiden maahantuonnin Skandinaviaan ja Venäjän markkinoille. Harjaton pesu valtasi pesumarkkinat nopeasti ja 90-luvun puolivälissä ei Suomessa harjallisia pesukoneita myyty juuri lainkaan.

Harjattomien pesujen myynti lähti kuitenkin 90-luvun lopussa jyrkkään laskuun niin kutsutun pehmoharjaus teknologian myötä, jolloin pesutuloksesta tuli huolitellumpi kuin mitä harjattomassa pesussa oli mahdollista saavuttaa. Tämä aiheutti ongelmia ECW :n myynnin kehitykselle, koska PDQ:lla ei ollut tarjota harjallisia pesukoneita Suomen markkinoille. Vuonna 1998 ECW aloitti maailman toiseksi suurimman autonpesukonevalmistajan Otto Christ GmbH:n valmistamien Christ merkkisten autonpesukoneiden maahantuonnin. Christ pesukoneet ovat tunnettuja matalista huoltokustannuksista ja parhaasta pesulaadusta. Pesulaadun salaisuus on patentoitu auton muotoja myötäilevä pehmoharjatekniikka.

Pesukadut ovat näytelleet merkittävää roolia ECW:n historiassa. ECW:lle onkin kehittynyt poikkeuksellista osaamista tunnelipesukoneiden toimittamisessa. Pesukadut rakennetaan komponenteista paikan päällä. ECW käyttää tunnelipesukoneissa, vain rosterista- ja haponkestävästä teräksestä tai vanhennetusta alumiinista valmistettuja osia. Kuitenkin pesukadun toimintafilosofiassa tärkein tekijä on nopeus ja ECW pesukatu on todistetusti markkinoiden nopein pesukatu.

Vuoden 2015 alussa ECW:stä tuli Pineline Group Oy:n tytäryhtiö ja uutena konsenriyhtiönä ECW myös muutti uusiin toimitiloihin Riihimäelle. Pineline Group Oy:n on pystynyt tarjoamaan ECW:lle merkittävän selkänojan tuoden pesukemiaan, vahausteknologiaan, pesuaineiden annostelutekniikkaan ja maksujärjestelmiin erikoisosaamista.

Tänään ECW onkin merkittävä strateginen kumppani monelle autonpesuliiketoimintaa harjoittavalle yritykselle.